Quantcast
Channel: Offshore – SYSLA
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1058

Derfor vil Statoil lære effektivisering av Apply Sørco

$
0
0
Dagens nyhetsbrev

Fra 2014 til 2016 falt inntektene til Apply Sørco med 37 prosent, og på tre år ble det bokført et samlet underskudd på nesten 300 millioner kroner. Om lag 250 medarbeidere har måttet forlate selskapet.

Men i fjor snudde det.

Jobben som er gjort for å kutte kostnader, er lagt merke til også utenfor hovedkontoret på Forus i Stavanger. Mandag sendte Statoil om lag 150 medarbeidere fra Mongstad-raffineriet i Hordaland for å lære effektivitet av Apply Sørco.

– Vi har brukt lang tid på å lete etter bedrifter som har kommet langt på dette feltet og som vi kan lære av. Apply Sørco var den beste, forteller Robert Henricks, som er leder for prosjekter på Mongstad.

– Her har de kommet langt og fått veldig god flyt i måten de jobber på. Det blir interessant å se hva som er gjort, så skal vi dra hjem og ta i bruk det som passer for oss, sier Merete Lunde, teknisk sjef på Mongstad.

Det er satt konkrete mål for hvor mye som skal spares på Mongstad, men de vil ikke Lunde røpe.

– Det er viktig at vi får gjort mer med de folkene vi har. Det betyr ikke nødvendigvis at vi skal løpe raskere, men at vi tar bort tidstyver, flaskehalser og unødvendig frustrasjon, sier Lunde.

Det er flere grunner til at det nå går bedre for Apply Sørco, men mye handler om kostnadskutt og effektivisering. Arbeid er automatisert, unødvendig papirarbeid kuttet og arbeidsoppgaver slått sammen og forenklet.

– Noen arbeidsoppgaver bruker vi nå halvparten så mye tid på som for få år siden, forteller administrerende direktør, Karsten Gudmundset.

Få også med deg:

  • For å bøte på den vanskelige økonomiske situasjonen Apply Sørco har befunnet seg i, gikk de ansatte våren 2016 med på å kutte lønnen med 10 prosent. Det betydde 60.000 kroner lavere årslønn utbetalt for ingeniørene i snitt. Nå skal de få full lønn igjen.
  • Siden årtusenskiftet er antallet rettssaker om styreansvar mangedoblet, og andelen som blir dømt øker. De siste tre årene har hele 32 av 44 saksøkere fått medhold.
  • Én person er funnet omkommet, mens 31 fortsatt er savnet av mannskapet på oljetankeren «Sanchi». Nå jobbes det på spreng for å unngå en oljekatastrofe etter ulykken i Øst-Kina-havet lørdag kveld.
  • Det er tolv år siden gründerne i Flex LNG ville inn på markedet for flytende naturgass. Nå sitter John Fredriksen som hovedeier og det splitter nye fartøyet har kontrakt å gå til.
  • Investoren Frederik W. Mohn, mest kjent som hovedeier av riggselskapet Songa Offshore, kan være på vei ut av BW Offshore, selskapet som driver med flytende produksjonsskip. (DN)
  • Meglerhuset Clarksons Platou Securities venter at det brede tankmarkedet vil hente seg inn igjen i løpet av 2018, og at bunnivåene i skipsverdier og inntjening vi så i 2017 vil markere et gulv. De forventer óg en kursdobling i tankrederiet til Herbjørn Hansson, Nordic American Tankers. (hegnar.no)
  • Norge eksporterte 2,6 millioner tonn sjømat for 94,5 milliarder kroner i 2017. Rekorden tror senioranalytiker Dag Sletmo i DNB blir den siste på en stund. (E24)
  • Eidesvik Offshore meldte fredag at de hadde blitt enige med kreditorene om avtaler som skulle holde dem flytende til 2022. Mandag kveld skriver selskapet at de har fått inn 120 friske millioner etter en vellykket, rettet emisjon. (hegnar.no)
  • Aker BP planlegger ny plattform. «Hod-prosjektets referansecase inneholder om lag 70 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter og planlegges utbygd med en ubemannet plattform knyttet opp mot eksisterende innretning på Valhall feltsenter», skriver Aker BP i et brev til Olje- og energidepartementet. (petro.no)

Viewing all articles
Browse latest Browse all 1058