Quantcast
Channel: Offshore – SYSLA
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1058

Fem dager før jul tikket to byggeplaner inn

$
0
0
Dagens nyhetsbrev

Med Fenja-planen blir det første gang oljeselskapet VNG Norge skal være operatør for en utbygging på sokkelen.

– Dette gjør at selskapet tar steget opp i en ny liga, sier administrerende direktør Atle Sonesen i VNG Norge til Sysla.

I 2017 er det blitt levert planer om utbygginger av oljefelt til 125 milliarder kroner. Ifølge beregninger skaper nye oljeprosjekter 100.000 nye årsverk.

Utbyggingsplaner for syv prosjekt til hele 100 milliarder var ventet å komme som førjulsgaver. Den største tikket inn den 5. desember, da Statoil leverte planene for det enorme Johan Castberg-feltet.  Fredag leverte Aker BP utbyggingsplanene for Vallhall vestflanke, Ærfugl og Skogul til olje- og energiministerens.

I dag ble Plan for utbygging og drift (PUD) for Fenja-feltet og Yme overlevert til olje- og energiminister Terje Søviknes.

Funnene Pil og Bue feltet ble gjort i 2014 og fikk feltnavnet Fenja. Produksjonen skal etter planen begynne i 2021, og feltet har en estimert levetid på 16 år. De totale investeringene var først beregnet til tolv milliarder kroner, men har nå kommet godt ned på ti-tallet.

På Yme-feltet har Repsol bestemt seg for å forsøke gjenoppliving av feltet for åtte milliarder kroner. Denne gangen skal en betydelig overvekt av arbeidet gjennomføres av norske leverandører.

Få også med deg:

  • Aker BP går inn på ny teknologi for økt utvinning. Oljeselskapet har investert i og gått inn på eiersiden i selskapet Fishbones AS i Rogaland.
  • Oljeselskapet DNO har mottatt 54,32 millioner dollar fra de kurdiske selvstyremyndighetene som betaling for eksport i september. DNO-sjefen er nå fornøyd med regulariteten i betalingene for andelen av Tawke-lisensen. (E24)
  • Aker BP jobber hardt med å få til en ny stor oljeplattform midt i det såkalte Noaka-området i Nordsjøen, men Statoil er ikke helt overbevist. (DN)

Snipp, snapp, snute – så var Statkrafts havvindeventyr ute

Statkraft kvitter seg med siste rest av havvind for 6,2 milliarder. Kinesere kjøper Statskrafts andel i den britiske Dudgeon-parken, hvor Statoil og Masdar sitter med 35 prosent. Statkraft har i år solgt seg ut av havvindprosjekter for nærmere 13 milliarder kroner.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1058