Faroe Petroleum la tirsdag frem halvårstall for årets seks første måneder.
Oljeselskapet produserte første halvår 14,800 fat per dag.
Faroe kjøpte i fjor sommer fire feltandeler fra Dong Energy AS, og overtok samtidig operatøransvaret på feltene Oselvar og Trym. Selskapet vil vokse ytterligere.
-Det er også vår sterke finansielle posisjon som gjør at vi kan fortsette jakten på gode prosjekter å kjøpe oss inn i over hele Nordsjøen. Vi skal bli et stort uavhengige oljeselskap med operasjoner både på engelsk og norsk side i Nordsjøen, sier Graham Stewart, administrerende direktøre i Faroe Petroleum i en pressemelding.
Bygger ut
Oppkjøpet av Dong-andelene kom rett etter at selskapet i juli i fjor meldte om oljefunnet på Brasse-feltet.
Resultatene fra avgrensingsbrønnen som selskapet avsluttet i sommer, er så oppløftende at Faroe Petroleum vil investere milliarder for å bygge ut det egenopererte Brasse-feltet.
-Brasse er et spesielt og viktig prosjekt for Faroe. Vi er veldig fornøyd med å eie 50 prosent og være operatør for Brasse som vi har tatt helt fra lisenssøknad, til funnbrønn og gjennom feltavgrensning. Vi går nå videre i planleggingen med god forståelse av reservoarets størrelse og kvalitet. Beliggenheten nær eksisterende infrastruktur og på relativt grunt vann gjør prosjektøkonomien svært god, sier Helge Hammer, driftdirektør i Faroe Petroleum og sjef for selskapets norske virksomhet i en pressemelding.
– Produksjonsraten har potensiale til å bli større enn 30 000 fat per dag, og vi håper å komme i produksjon i 2020/2021,
Opp mot 90 millioner fat
Reservoaret er beregnet å inneholde mellom 56 og 92 millioner fat oljeekvivalenter, som er mer enn tidligere estimat på 43 – 80 millioner fat. Ifølge DnB Markets er det kun Johan Sverdrup-feltet som har lavere break-even punkt enn Brasse på norsk sokkel.
– Faroe Petroleum har nå opparbeidet seg en solid prosjektportefølje som vil øke produksjonen til over 40 000 fat per dag i løpet av de neste fem årene, uttaler Stewart.
– I samme periode skal vi redusere enhetskostnaden for produksjon, og vi har betydelig finansiell fleksibilitet. Denne fleksibiliteten blir viktig når vi nå skal drive leting og utvikling parallelt.